Tietoja kuumavesipullon käytöstä

Käyttö

Kuumavesipullot mielletään usein brittiläisten ideaksi, ja usein vedotaan etteivät suomalaiset tarvitse niitä. Meillähän on keskuslämmitykset, hyvin eristetyt talot sekä kolminkertaiset ikkunalasit. Tämä on harhakäsitys, koska puutteellinen lämmitys on vain yksi syy käyttää kuumavesipulloja. Kuumavesipulloja käytetään Suomea enemmän "talvimaissa" mm. Norjassa ja Ruotsissa.

Lämpimän kuumavesipullon käyttö

Lämpö lievittää kipua, parantaa verenkiertoa ja kudoksen aineenvaihduntaa sekä vähentää paikallisesti lihasjännitystä. Lämmöllä on näiden paikallisten vaikutusten lisäksi elimistöä rentouttavaa ja rauhoittavaa vaikutusta. Lämmön avulla voi olla mahdollista katkaista kipu-lihasjännitys-kipu –noidankehä. Lämpö parantaa myös sidekudoksen venyvyyttä ja vähentää siten lihasten ja jänteiden liikehoidon ja hieronnan mahdollisesti aiheuttamaa kipua. Lämmön on useissa tutkimuksissa todettu myös vähentävän pitkäaikaisia tulehdustiloja.

Lihaskivut

Kuumavesipullot tuottavat hyvää lämpöterapiaa lihasten arkuuteen ja kipuun yhdessä kylmäterapiahoitojen kanssa.

Lihaskrampit

Kramppi tai suonenveto on kivulias tahdosta riippumaton lihassupistus, jonka aiheuttaa tavallisesti väsymys tai rasitus. Lihakset suonenvedon alueella tulevat tiukaksi ja kivuliaaksi, ja siten kuumavesipullo voi helpottaa rentouttamaan lihasta ja lievittämään kipua.

Selkäkivut

Selkäkipujen lievitykseen voi käyttää kuumavesipulloa esimerkiksi 15 minuutin ajan tunnin välein. Pidempiaikaista lämpö- ja kylmäterapiaa voi myös harkita kivun lievitykseen. Linkki Linkki

Kuukautiskivut

Kuumavesipullo on suosittu tapa lievittää kuukautisten aiheuttamia vatsakipuja. Lämpö parantaa verenkiertoa ja kipu lieventyy. Lämmin pullo on helppo ottaa käyttöön myös silloin kun kipulääkkeet eivät vielä ehdi vaikuttaa. Vaikka lämmön vaikutusta kuukautiskipuihin ei ole tieteellisesti todistettu, mutta monella lämpö helpottaa oloa.

Rentoutumiseen

Kuumavesipullot antavat sinulle suuren avun rentoutua ja voittaa stressin. Kokeile maata selälläsi kuumavesipullo niskallasi, tämä auttaa rentouttamaan stressin jäykistämät kipeät ja kireät olkapäiden ja niskan lihakset.

Unettomuuteen

Unella on uskomaton vaikutus siihen miltä sinusta tuntuu, joten on tärkeää saada hyvät yöunet. Unitutkijat Baselin yliopistossa havaitsivat, että lämmin (esimerkiksi kuumavesipullo) jaloissa laittaa kehon unimekanismin päälle. Jos kätesi ja jalkasi ovat usein viileät, kärsit todennäköisemmin levottomuudesta ja unettomuudesta.

Ruuansulatus

Kuumavesipullon pitämisen vatsan päällä 20 - 30 minuuttia ruokailun jälkeen on todettu lisäävän suolahapon tuotantoa vatsalaukussa, joka taas vuorostaan nopeuttaa ruuansulatusta. Tämä on erityisen hyvä raskaan ruuan jälkeen. Linkki

Ummetus

Ummetuksen voi aiheuttaa useat eri syyt iästä riippumatta. Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat tärkeitä. Edellämainituista huolimatta jokainen saattaa kärsiä ummetuksesta toisinaan. Kuumavesipullo sijoitettuna vatsan alueelle 20 - 30 minuutin ajan joka ilta voi helpottaa tyynnyttämään ruuansulatuselimistön aluetta ja lievittää ummetusta. Linkki

Ärtyvän suolen oireyhtymä IBS

Ärtyvän suolen oireyhtymän oireet voivat vaihdella, mutta vatsakivut ovat yleisin oire tilasta. Vatsakipujen hoidossa voi auttaa kuumavesipullon sijoittaminen kipualueelle. Lämpö auttaa rentouttamaan lihaskramppeja. Jos kärsit Ärtyvän suolen oireyhtymästä, on tärkeätä antaa aikaa rentoutumiselle koska stressitason alentaminen ja elämäntyylin tervehdyttäminen helpottavat IBS-oireilua. Tätä voit myös jouduttaa laittamalla jalat ylös, ottamalla lämmintä juotavaa ja vatsalle kuumavesipullon! Linkki

Niveltulehdukset ja reuma

Kuumavesipullo voi auttaa helpottamaan reuman aiheuttamia kivuliaita ja turvonneita niveliä. Kuumavesipulloa käytettäessä on tärkeää että käytät sitä käärittynä märkään pyyhkeeseen ennen kuin sijoitat sen kipualueelle. Kuumavesipulloa voi käyttää myös osana lämpö- ja kylmäterapiaa reuman aiheuttaman kivun lievityksessä. Ennen tätä hae lääketieteellistä opastusta siihen voiko kylmää tai kuumaa käyttää sinun tapauksesssasi. Esimerkiksi kuumaa ei voi käyttää tulehtuneeseen niveleen. Linkki Linkki

Sänkyyn

Kuumavesipullo toimii tietenkin loistavana vuoteenlämmikkeenä ennen nukkumaan menoa. Sijoita 1-2 lämmitettyä kuumavesipulloa peittojen alle 20 - 30 minuuttia ennen kuin ryömit sänkyyn. Ennen sänkyynmenoa poista ja tyhjennä kuumavesipullot.

Terassille

Ota kuumavesipullo mukaasi parvekkeelle tai terassille lämmikkeeksi vaikkapa viileinä kesäiltoina. Kuumavesipullo pidentää terassikautta mukavasti!

Mökille

Mökille saavuttaessa keitä kuumavesipullolle vedet ja täytä se antamaan heti lämpöä ennen kuin takka tai keskuslämmitys on saanut tuvan lämpimäksi.

Ulkoiluun

Ota tasainen kuumavesipullo mukaasi viileillä keleillä vaikkapa jalkapallostadionille, pilkille, retkelle. Kuumavesipulloa voit käyttää istuinlämmittimenä millä tahansa alustalla joka on kylmä. Fashyn malli 6425 on erinomainen tasainen ja muotonsa säilyttävä kuumavesipullo sijoitettavaksi istuimelle.

Retkelle

Kuumavesipullo tuottaa lämpöä myös telttaretkillä. Makuupussin saa nopeasti lämpimäksi kuumavesipullolla, ja samalla poistat kätevästi kosteutta pussista.

Koiralle

Kuumavesipullosta hyötyy myös koirasi. Pienelle koiranpennulle kuumavesipullon lämpö voi auttaa muistuttamaan emon lämmöstä, ja se mukavuus auttaa pentua rentoutumaan ja nukahtamaan. Ulkona majailevat koirat saattavat myös pitää kuumavesipullon tuottamasta lämmöstä.

Milloin lämmöstä on haittaa?

Tuoreissa vammoissa lämmön aiheuttama verenkierron lisääntyminen on haitallista koska lisääntynyt verenvirtaus pahentaa tuoretta kudosvauriota ja siihen liittyvää verenvuotoa ja turvotusta. Lämpöhoidon käytössä tulee olla myös varovainen silloin kun hoitoalueen tunto on huonontunut (esim. hermovaurion jälkitila). Lämmön verenkiertoa lisäävä vaikutus saattaa olla haitallista pahanlaatuisissa kasvaimissa. Liian voimakas lämpö voi aiheuttaa myös ihon palovammoja tai ärsytystä.

Jäädytetyn kuumavesipullon käyttö

Voit käyttää kuumavesipulloa myös kylmäterapiaan. Täytä pullosta 1/3 ja laita se pakastimeen luodaksesi kylmäkompression. Älä jäädytä pulloa kokonaan.

Venähtäneet nivelsiteet tai revähtäneet lihakset

Sido kylmennetty kuumavesipullo vammakohdan päälle puristuksen säilyttämiseksi. Laita kylmän ja ihon väliin pyyhe tai yksi sidekerros, pyyhe tms. Anna kylmän vaikuttaa 20 minuuttia (raaja koholla), jonka jälkeen aseta kylmän tilalle pelkkä paineside. Pinnallisissa mustelmissa ja pienemmissä ruhjeissa riittää 10–15 minuutin kylmähoitojaksot. Jatka kylmähoitoa useita kertoja päivässä. Linkki

Hammaskivun lievitys

Hammaskipua voi lievittää käyttämällä lämmintä tai kylmää kuumavesipulloa poskella. Pidä sitä poskella noin 15 minuutin ajan. Lämpimän ja kylmän vesipullon vaihtaminen vuorotellen voi auttaa, mutta muista olla varovainen äärilämpötilojen kanssa. Vaikka hammassärky laantuisikin, sen syy on aina aiheellista selvittää, joten kannattaa hakeutua varsinaiseen hammashoitoon heti, kun mahdollista. Mikäli kivun lisäksi esiintyy selvää turvotusta kasvojen alueella, on syytä hakeutua välittömästi hammaslääkäripäivystykseen. Linkki Linkki

Päänsäryn ja migreenin lievitys

Kylmäpakkauksesta pään alueella on apua lievän migreenikohtauksen hoidossa. Aseta kylmennetty kuumavesipullo tyynyn sisään ja makaa tyyny päänalusena korkeintaan 20 minuuttia kerrallaan. Muista myös muut oireiden lievityskeinot lääkkeiden lisäksi: viileä, pimeä ja hiljainen ympäristö, sekä lepo ja nukkuminen. LinkkiVinkki

Säästä vettä! Voit käyttää viilenneen kuumavesipullon veden huonekasvien tai kukkien kasteluun.
Miksi Fashyn kuumavesipullot?

Saksalainen yritys Fashy GmbH on maailmankuulu kuumavesipullojen valmistaja. Kuumavesipulloissa Fashy on markkinajohtaja useassa maassa. Yksistään kuumavesipullojen "kotimaassa" Isossa Britanniassa Fashyn kuumavesipulloja myydään lähes 1.5 miljoonaa kappaletta vuosittain. Kiinassa, jossa on totuttu halpamerkkeihin, Fashy on loistavalla laadullaan ja käytettävyydellään onnistunut valtaamaan myös kiinalaisten sydämet ja myynti on kovassa nousussa kohti miljoonaluokkaa.

Fashyn kuumavesipullot ovat valmistettu kestomuovista (thermoplastic), toisin kuin useimmat halvat kilpailevat tuotteet, jotka ovat kumia. Alla on listattu kumin ja kestomuovin suurimmat erot kuumavesipullokäytössä.

Kumi

 • Standardit: British Standard
 • Kuumavesipulloa ei voida steriloida
 • Valmistusprosessia voi olla vaikeaa tai mahdotonta kontrolloida
 • Voimakas haju
 • Pintamateriaali muuttuu merkittävästi auringonvalon ja ikääntymisen johdosta
 • Tyypillisesti runsaasti laatuvikoja (vuodot, onkalot, saumojen puhkeaminen)
 • Riskialtis käyttää (myrkyllisten kaasujen purkautuminen höyryn mukana)
 • Pieni täyttöaukko. Riskialtis täyttää hyvin kuumalla vedellä
 • Ei kestä kylmää, joten ei voi käyttää kylmäterapiassaKestomuovi / Thermoplastic

 • Standardit: TÜV, British Standard ja luokitus sairaalakäyttöön
 • Kuumavesipullo voidaan steriloida höyryttämällä
 • Suunniteltu ja valmistettu Saksassa "Made in Germany"
 • Vahvasti kontrolloitu valmistuprosessi
 • Hajuton
 • Vanhenee hyvin hitaasti. Ei muutoksia pintamateriaalissa
 • Ei laatuvikoja (palautusprosentti Fashylla 0,0006 prosenttia!)
 • Laaja tuotevalikoima useilla eri väreillä ja muodoilla
 • Minimoitu riski täytössä tai käytössä
 • Erittäin laaja (29mm) kaula jolla minimoidaan palovammat täyttäessä pulloa
 • Saumaton kaula estää vuodot
 • Voidaan käyttää myös kylmäterapiassa

Fashyn kuumavesipullojen edut

Turvallisuus ensin

 • Yhtenäisesti valettu kappale, jonka saumaton kaula ei vuoda
 • Erityisleveä kaula 29mm helpottaa täyttämistä

Kosmeettiset edut

 • Hajuton
 • Kirkkaat ja haalistumattomat värit

Muut edut

 • Materiaali on erittäin kestävää ja kierrätettävää
 • Kestää kiehuvaa vettä
 • Voidaan myös jäädyttää ja käyttää jääpussina
 • Mahdollista käyttää suihkuhöyrytystä sterilointiin sairaalaympäristöön
 • Kahden vuoden takuu

Fashy tukee kuumavesipullojen myynnillä World Visionin projekteja

Ostamalla alkuperäisiä Fashyn kuumavesipulloja ja alkuperäisiä Fashy lämpötyynyjä olet tukemassa humanitaarisen avun organisaation, World Visionin, arvokasta työtä. World Vision on voittanut erityispalkintoja avustustyön läpinäkvyyydestä. Yhdessä World Visionin kanssa, Fashy GmbH investoi koulujen kehittämiseen ja opettajien koulutukseen Länsi-Afrikassa. Lisäksi, kansalliset tietoisuuden lisäämiskampanjat houkuttelevat vanhempia lähettämään lapsensa kouluun. Fashyn kanssa, välitä lämminsydämisyyttä Länsi-Afrikkaan! Fashyn asiakkaana autat luomaan parempaa tulevaisuutta vahvasti vähäosaisille lapsille ja nuorille! Tästä olemme sydämellisesti kiitollisia.
Lue lisää

Usein kysyttyä

Kuumavesipullon pitäisi tuntua "kivalta". Sen pitäisi olla kuuma, mutta se ei saa koskaan polttaa. Lämpö joka henkilöstä tuntuu mukavalta riippuu kunkin henkilökohtaisesta herkkyydestä kuumuuteen.
Jos täytät kuumavesipulloasi suoraan hanasta tai muusta kodin vesijärjestelmästä, se voi heikentää ennenaikaisesti heikentää kuumavesipulloa. Syy siihen on, että kaikki mineraalit ja epäpuhtaudet jotka vedestä muuten hävitettäisiin kiehuttamalla, kertyvät aikaa myöten kuumavesipullon sisään.
Jos käytät vettä joka vielä kiehuu tai on juuri kiehautettu, voi olla vaarallista. Vaikka olet sammuttanut keittimen, vesi kiehuu vielä hetken. Jos yrität täyttää kuumavesipullosi heti, vesi todennäköisesti roiskuu ja aiheuttaa palovammoja. Anna keitetyn veden jäähtyä muutama minuutti.
Takuu kattaa ainoastaan valmistusviat. Fashy ei ota vastuuta jos kuumavesipulloa käytetään tai säilytetään väärin.

Verkkokauppa

Etsitkö itsellesi laadukasta kuumavesipulloa? Löydät sellaisen täältä!

Ostoksille

Maahantuojaksi

Haemme jatkuvasti myös uusia maahantuojia edistämään tuotteiden myyntiä Suomessa. Ota yhteyttä! Kuumavesipulloja voi myydä mm. tavarataloissa, apteekeissa, sisustusliikkeissä, terveyskaupoissa, verkkokaupoissa, urheiluliikkeissä ja eläinkaupoissa